top of page
Search
 • Writer's pictureCoach Chris Chougaz

INSEP: ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!Tο απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου στα πλαίσια του Εθνικού Πρωταθλήματος της ΝΜ1, υπο την αιγίδα και διοργάνωση της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης FFBB, η ομάδα στην οποία βρίσκομαι από το 2019 ως Head Coach, Union Tarbes Lourdes Pyrenees Basketball, αντιμετώπισε την ομάδα PÔLE FRANCE του INSEP, της οποίας το επίλεκτο ρόστερ αποτελείται από παιδιά με μ.ο. ηλικίας 16 ετών, και μ.ο ύψους τα 2μέτρα!
Η χαρά μου ήταν διπλή μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα. Όχι μόνο γιατί και η δική μας ομάδα αποτελείται κυρίως από πολύ νεαρούς αθλητές (μ.ο. ηλικίας 25 έτη και μ. ο. υψους 2 μέτρα) αλλά γιατί βρισκόμουν σε έναν προπονητικό παράδεισο που αποπνέει υγεία, εμπιστοσύνη, ασφάλεια και στον οποίο οι κορυφαίοι αθλητές του ΑΥΡΙΟ βιώνουν ΣΗΜΕΡΑ όλες εκείνες τις εμπειρίες που θεμελιώνουν τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τον επαγγελματισμό.


Το πρωτάθλημα της ΝΜ1 στην Γαλλία διοργανώνεται κάθε χρόνο με την συμμετοχή 28 ομάδων χωρισμένων σε 2 ομίλους βάσει γεωγραφικών οικονομικών και αθλητικών κριτηρίων στην πρώτη φάση.


Η επίλεκτη ομάδα του Ινστιτούτου INSEP Pole France, αγωνίζεται κανονικά στο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν προβιβάζεται ούτε υποβιβαζεται σε κατηγορία. Τα αποτελέσματα όμως ισχύουν κανονικά για τις υπόλοιπες ομάδες.


Μετά από αυτή την μικρή εισαγωγή και σε ό,τι αφορά την καλαθοσφαίριση και την ανάπτυξη της, η εθνική ομάδα μπάσκετ του INSEP, η οποία έχει γαλουχήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του γαλλικού μπάσκετ Tony Parker, Boris Diaw,

Evan Fournier Victor Wembanyama, Céline Dumerc, Sandrine Gruda, είναι η κύρια ομάδα επιλογής για τις εθνικές ομάδες ανδρών, γυναικών και τζούνιορ της Γαλλίας.


Φιλοξενεί κάθε χρόνο

 • 50 μόνιμους αθλητές των οποίων οι επιλογή γίνεται απο τους προπονητές αξιολογώντας την αθλητικότητα και τον σωματότυπο.

 • 25 κορίτσια και 25 αγόρια,

 • ηλικίας από 15 έως 18 ετών,

Καθημερινά προπονούνται και λαμβάνουν μέρος σε αγώνες ως αθλητικός σύλλογος στα γαλλικά εθνικά πρωταθλήματα.

Δείτε εδώ πληροφορίες για την καλαθοσφαίριση στο INSEP

Δείτε εδώ την λίστα των 50 αθλητών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο πρόγραμμα.

Τέλος εδώ μπορείτε να δείτε μερικά από τα κορυφαία ονόματα που έχουν διακριθεί σε όλα τα αθλήματα και αποτελούν μέλη του.


Το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού, Εξειδίκευσης και Απόδοσης (Institut National du Sport, de l'Expertise et de la Performance) είναι δημόσιο ίδρυμα υπό τη διοίκηση του Υπουργείου Αθλητισμού της Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1945 και είναι ταυτόχρονα ένα επίλεκτο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό προπονητικό κέντρο, καθώς και μια ισχυρή φωνή στην ελίτ αθλητική πολιτική στη Γαλλία.

Μέσω της μοναδικής, σύγχρονης υποδομής του που εκτείνεται σε ένα εξαιρετικό campus 280.000 στρεμμάτων στην καρδιά του Bois de Vincennes στο Παρίσι, το INSEP υποστηρίζει εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις σε όλες τις μορφές του για αθλητές ελίτ που αγωνίζονται σε όλα τα αθλήματα.


 • 18 ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ

 • 27 ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

 • 800 ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΙΤ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 520 ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΕΙ

 • 331 ΤΡΟΦΙΜΟΙ, ΟΙ 123 ΗΛΙΚΙΑΣ 14-18 ΕΤΩΝ

 • 280 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

 • 300 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

 • 280.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

 • 100 % ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ2020-21 ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 • 38.000.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΚύριος σκοπός του INSEP είναι η υποστήριξη των επίλεκτων αθλητών και το προπονητικό τους επιτελείο, με την παροχή υψηλής ποιότητας αθλητικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.

Το ινστιτούτο προσφέρει καινοτόμο υποστήριξη και εξατομικευμένα προγράμματα κατάρτισης, ιατρική περίθαλψη, έρευνα, ψυχολογική υποστήριξη, διατροφή, καθώς και εκπαίδευση και επαγγελματικό προσανατολισμό.


Καθημερινά, τα προγράμματα των αθλητών μελετώνται, αναδιαμορφώνονται και βελτιώνονται μέσα από τη δέσμευση, το κίνητρο και τη διαθεσιμότητα όλων όσων εργάζονται στο INSEP. Κάθε χρόνο, το ινστιτούτο επαναλαμβάνει τον στόχο του να βελτιστοποιήσει όλους τους τομείς για να μεγιστοποιήσει τα επιτεύγματα των Γάλλων αθλητών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να φτάσουν στην κορυφή του βάθρου.


Το 50% των Ολυμπιακών μεταλλίων της Γαλλίας κατακτούν αθλητές που προπονούνται εδώ. Oι αθλητές που προπονούνται, σπουδάζουν, λαμβάνουν φροντίδα, τρέφονται και ζουν στο Campus και είναι μια μεγάλη ομάδα που υπερασπίζεται τις δεσμεύσεις και τις αξίες του ινστιτούτου.

Πραγματικά ενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπώσω γραπτώς πόσο οργανωμένο και πλήρες είναι το Ινστιτούτο.Αξίζει να περιηγηθεί κανείς στις ενότητες που παραθέτω με link παρακάτω.


626 views0 comments

Comments


bottom of page